На головну    Форум   E-mail  ДопомогаДопомога   ПошукПошук   Список учасниківСписок учасників     ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ 
Вхід
      Логін:
   Пароль:
   
 НалаштуванняНалаштування   ВхідВхід 
Переглянути приватні повідомленняПереглянути приватні повідомлення   
Термінологія мобільного зв’язку

 
Нова тема   Відповісти    MEDALMUSIC.COM.UA -> Soft і Техніка для меломана + MobileLand
попередня тема :: наступна тема  
Автор Повідомлення
DonCapone
Жовтяк (50)
Жовтяк  (50)


З нами з: 23.07.04
Повідомлень: 98
Звідки: Сіцилія

ПовідомленняНаписане: субота жовтня 16, 2004 8:36 pm    Тема повідомлення: Термінологія мобільного зв’язку Відповісти цитуючи

Ви втомились від незрозумілого жаргону спеціалістів стільникового зв’язку? Я допоможу вам розібратися в плутанині технічних термінів, які супроводжують розмови про мобільні технології.

АНАЛОГОВИЙ ЗВ’ЯЗОК – спосіб передачі мовної інформації. Звичайні фіксовані телефони використовують аналогову передачу. GSM – телефони, в яких застосовуються цифрові технології передачі, по всіх параметрах перевершують аналогові телефони.

ДВОДІАПАЗОННИЙ (Dual band) – телефон, який може працювати, переключаючись між двома різними діапазонами частот. Наприклад, між GSM900 і GSM1800, що дозволяє використовувати такі трубки для роумінгу в більшості країн Європи. Крім того в продажі є dual – band телефони, які призначені для тих, хто здійснює поїздки в Америку – вони можуть працювати в стандартах GSM900 і GSM1900.

КЛОН – аналоговий сотовий телефон називається „клонованим”, якщо він незаконно оснащений чіпом з номером ESN, що належить іншому телефону.

ЛІТІЙ-ІОННА БАТАРЕЯ (Li-ion) – Технологія виготовлення батарей. Ці батареї допускають „дозарядку”. При однакових розмірах з нікель-металогідридною батареєю мають більшу ємність.

НІКЕЛЬ-МЕТАЛОГІДРИДНА БАТАРЕЯ – (NiMH). Найдешевша технологія виготовлення батарей, яка все рідше застосовується в сучасних телефонах. NiMH – батарея не допускає дозарядки, тому для того, щоб її повністю зарядити, батарею потрібно повністю розрядити. Інакше термін служби такої батареї значно зменшиться (якщо вона взагалі не кєкне ?). Більш дорожчі Li-ion батареї можна підзаряжати в любий час.

ЛІТІЙ-ПОЛІМЕРНА БАТАРЕЯ – (Li polymer). Найновіший тип батарей, який поки що рідко зустрічається. Такі батареї можна виготовити будь-якої форми і розміру, що дає виробникам більше свободи при розробці моделей телефонів.

РОУМІНГ (Roaming) – Використання Вашого телефону в мережах компаній, відмінних від тої, до якої ви підключені. Застосовується, в основному, при використанні телефону за кордоном (досить дороге задоволення). Кількість країн, в яких ви можете користуватися роумінгом, залежить від вашого оператора мобільного зв’язку.

СЕРВІС ШИРОКОГО ОПОВІЩЕННЯ (Cell broadcast) – Сервіс, що надають цифровими сотовими мережами. Завдяки ньому корисна інформація передається абонентам на екрани їх терміналів у вигляді текстових повідомлень. Ця послуга використовується, наприклад, для того, щоб інформувати абонентів про код STD (UMC) або назві того району де вони знаходяться (KYIVSTAR).

AMPS (Advanced Mobile Phone Standard) – Аналоговий стандарт, що широко використовується в Північній Америці.

BLUETOOTH – Стандарт бездротового зв’язку на коротких відстанях, який дозволяє організовувати сполучення що не потребують кабелів (через радіоканал), між різними комунікаційними пристроями.

CDMA (Code Division Multiple Access) – Множинний доступ з кодовим розділенням каналів. Цифровий сотовий стандарт, що широко використовується в Японії, а також в Азії і США. Використовує кодування цифрових сегментів інформації яка передається для того, щоб вони (сегменти) могли пересилатися по вільним каналам в широкому діапазоні частот.

CLI (Calling Line Identification) – Ідентифікація лінія яка посилає виклик. Підтримка функції цифрових мобільних телефонів, яка дозволяє визначити номер вхідного дзвінка до відповіді на виклик. (Визначники номерів у вас вдома визначають номер автоматично відповівши на виклик).

DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunication) – Цифровий стандарт бездротових телефонів. Телефони цього типу використовують 120 каналів на 10-ти частотах і забезпечують якість передачі розмови, яка набагато перевершує характеристики традиційних (СТО) аналогових бездротових телефонів.

ESN (Electronic Serial Number) – Унікальний ідентифікаційний номер. Його присвоюють аналоговим стільниковим телефонам.

IMEI (International Mobile Equipment Identity) – Унікальний серійний номер цифрового мобільного телефону. (Викликається комбінацією *#06#. Всі цифри цього коду повинні збігатися з комбінацією цифр штрих-коду, що знаходиться на корпусі телефону під батареєю, якщо ні – то ваш телефон перепрограмовували, а отже він „сірий”).

EDGE – Технологія підвищення швидкості передачі даних для еволюції мереж GSM. Забезпечує максимальні швидкості до 384 Кбіт/с.

GPRS (General Packet Radio Service) – Технологія пакетної передачі даних, яка являє собою модернізацію мереж GSM. Вона дозволяє довести максимальну швидкість передачі даних до 115 Кбіс/с.

GSM (Global System for Mobile communications) – Глобальна система мобільного зв’язку. Стандарт цифрового стільникового зв’язку, який застосовується в Європі і багатьох інших країнах світу. Цей стандарт використовує три діапазони частот: 900МГц, 1800 МГц і 1900 МГц.

HAND-OVER – Переключення каналів. Коли Ви пересуваєтеся, сотова мережа передає функції опрацювання Вашого дзвінка від одної соти до другої (тому і називається зв’язок сотовим). Цей процес здійснюється автоматично і називається hand – over.

HSCSD (High speed Circuit Switched Data) – Розширення (модифікація) мереж GSM, яке дозволяє збільшити швидкість передачі даних з 9,6 Кбіт/с до 57,6 Кбит/с кратними величинами шляхом об’єднання тимчасових слотів.

Продовження буде...
_________________
Гальма придумали боягузи!!!
Догори
Переглянути профілі учасників Відіслати приватне повідомлення
Admin
Гетьман Війська Запорозького
Гетьман Війська Запорозького


З нами з: 01.01.70
Повідомлень: 852
Звідки: Medalmusic World

ПовідомленняНаписане: субота жовтня 16, 2004 8:42 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Хм, цікаво-цікаво.....
_________________
Сьогодні усе для тебе —
Озера, гаї, степи.
І жити спішити треба,
Кохати спішити треба —
Гляди ж не проспи!
Догори
Переглянути профілі учасників Відіслати приватне повідомлення
DonCapone
Жовтяк (50)
Жовтяк  (50)


З нами з: 23.07.04
Повідомлень: 98
Звідки: Сіцилія

ПовідомленняНаписане: понеділок жовтня 25, 2004 7:24 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Думаю хто хотів той перетравив інфу, написану вище. Тому продовжую грузити вас інтелектуальними термінами.

ISDN (Integrated Services Digital Network) – Цифрова мережа зв’язку з комплексними послугами. Фіксована телефонна лінія високої якості, яка в основному застосовується для передачі даних між компаніями або для організації відео конференцій.

PBX (private Branch eXchange) – Міні-АТС. Телефонна станція, яка не включена в мережу загального користування.

РС-карта (PC-card) – Невеликий пристрій, який дозволяє з’єднувати відповідний цифровий мобільний телефон з портативним комп’ютером. В основному призначений для приймання факсових повідомлень і цифрових файлів (наприклад, e-mail).

PDA (Personal Digital Assistant) – Персональний інформаційний цифровий пристрій. Персональний органайзер найвищого класу, який спроможний зберігати інформацію і виконувати прості комп’ютерні програми – подібні пристрої виготовляються такими, як наприклад Psion. Відомого також під назвою кишенькового комп’ютера (palmtop). Модель NOKIA 9111 Communicator є PDA з вмонтованим мобільним телефоном.

PMR (Private Mobile Radio) – Приватний радіозв’язок з рухомими об’єктами. Різновид обладнання мобільного зв’язку і переносних радіостанцій. Зазвичай використовується в таксомоторних парках, охоронних фірмах і на державних підприємствах.

RS232 – Штепсельний роз’єм, яким часто обладнані комп’ютери. Деякі мобільні телефони можна підключити до ПК через цей роз’єм для оновлення телефонних записних книжок або для підготовки SMS-повідомлень.

SIM (Subscriber Identity Module) – Смарт-карта, яка використовується в цифрових телефонах. Вона містить ідентифікатори користувача, які необхідні для доступу до мережі і прийому дзвінків. На ній може зберігатись особиста інформація, наприклад записна книжка і отримані SMS-повідомлення.

Т9 – Система інтуїтивного вводу тексту (розроблена фірмою Tegic), яка полегшує написання текстових повідомлень. Мобільні телефони, які оснащені ПО Т9, в процесі набору тексту „передбачають” те, що ви збираєтесь написати, що зменшує кількість необхідних натисків на кнопки, оскільки вам не приходиться вибирати букви окремо, натискаючи кожну кнопку по декілька разів.

UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) – Новий стандарт мобільного зв’язку, що розроблений для використання чисельних додатків передачі голосу, даних і мультимедіа.

WAP (Wireless Application Protocol) – Протокол бездротових додатків, за допомогою якого WAP-сумісні телефони можуть отримувати доступ до Інтернет-сервісів за допомогою своєї системи меню і РК-екранів.

WCDMA – (Wideband Code Devision Multiple Access) – Широкополосний CDMA. Стандарт радіо інтерфейсу, який дозволить використовувати мобільні телефони третього покоління для доступу до нових мобільних мультимедійних сервісів.

WML – Мова бездротової розмітки, один із спеціальних варіантів мови HTML, яка використовується в технології WAP для передачі даних до телефонних трубок з функціями WAP в обох напрямках.


Надіюсь мені хоч трохи вдалося просвітити вас в цій темі.
_________________
Гальма придумали боягузи!!!
Догори
Переглянути профілі учасників Відіслати приватне повідомлення
_XostDog_
Селянин (15)
Селянин (15)


З нами з: 01.06.05
Повідомлень: 27
Звідки: DNS

ПовідомленняНаписане: середа червня 01, 2005 11:49 am    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

4um vidrizniajetsia SMS vid EMS?
Догори
Переглянути профілі учасників Відіслати приватне повідомлення
NicoSan
Жовтяк (50)
Жовтяк  (50)


З нами з: 10.08.04
Повідомлень: 77

ПовідомленняНаписане: середа червня 15, 2005 1:33 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

А можна ще щось про стільниковий сканер? Very Happy
_________________
Якщо не подобається як я їду - зійди з тротуару!
Догори
Переглянути профілі учасників Відіслати приватне повідомлення Відіслати e-mail
Fenix
Жовтяк (50)
Жовтяк  (50)


З нами з: 26.06.05
Повідомлень: 60
Звідки: Lemberg

ПовідомленняНаписане: неділя червня 26, 2005 6:31 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

А хто може щось точне сказати про стандарт IrBTMUSB?
_________________
It's fun to lose and to pretend
Догори
Переглянути профілі учасників Відіслати приватне повідомлення
Показувати:   
Нова тема   Відповісти    MEDALMUSIC.COM.UA -> Soft і Техніка для меломана + MobileLand Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
Сторінка 1 з 1

 
Перейти до:  
Ви не можете писати нові повідомлення в цю тему
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете витирати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете голосувати у цьому форумі


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
24print.lviv.ua - Цифровий друк у Львові